Vendim i fundit / Asnjë makinë me targa shqiptare nuk lejohet të kalojë kufirin me Greqinë

0
396

Greqia mbylli kufirin tokësor me Bullgarinë, duke mos lejuar qytetarët e këtij vendi të udhëtonin në Greqi po keshtu dhe po e njëjta masë është vendosur edhe për shqiptarët.

Dhe kjo jave do të jetë e mbyllur për të gjithë shqiptarët, që duan të udhëtojnë drejt Greqisë.

Pala greke në Kapshticë, ka njoftuar se nuk do të lejojë asnjë automjet me targa shqiptare të kalojnë kufirin drejt territorit grek ndaj duhet te presim ne nje urdher te dyte.

Ky është një urdhër i dhënë nga autoritetet greke pa ndonjë arsyetim dhe duhet te presim.

Raportohet se policia greke ka kthyer mbrapsht dhjetëra automjete me targa shqiptare duke mos lejuar askënd të kalojë të paktën deri ditën e hënë.

Greqia, vend anëtar i BE-së, do të duhet të rivelrësojë masat ndaj shqiptarëve mmë 15 korrik, sikurse edhe vendet e tjera të Bashkimit Europian.