Vala e nxehtë afrikane sjell ditë më të nxehta, por ja si priten 10 ditet e para të gushtit

Sipas metorologeve vala e nxehte afrikane qe ka perfshire vendin tone do t`i riktheje ditet e fundit te korrikut ne ditet me te nxehta deri tani.

Madje dita e enjte de e premte pritet qe temperaturat te arrijne ne 40 grade celsius por edhe me shume.

Keshtu qytetet me te nxehta ku do te shenohet vlerat maksimale do te jene:
Berati, Kopliku, Kuçova dhe Gjirokastra me mbi 40 grade celsius ndersa zona bregdetare do te jete pak me i fresket.

Por ede per ditet e para te Gushtit e njejte do te jete situata ku pervec disa episodeve me reshje te izoluara, temperaturat ne 10 ditet e para pritet te jene te nxehta dhe te thata.

Muaji korrik do te mbyllet me temperatura prej 6 grade celsius ,e te larta se temperaturat mesatare.