URGJENTE/ Greqia merr vendimin e fundit për punëtorët shqiptarë dhe se cduhet te bejn

0
322

Lajmi i ri vjen diten e sotme per shkak te gjendjes se veshtire qe ka sjell koronavirusi ne vendet tona dhe duhet te te qendroni ne vendet e juaja dhe te mos udhetoni as ne Greqi dhe as ne Shqiperi derisa gjendja te qetesohet dhe te merret nje vendim e dyte se kur do te hapen kufijte.

Greqia mori vendim te ri lidhur me masat për pandeminë, midis të cilave edhe ato që kanë të bëjnë me dy pikat kufitare të hyrjes nga Shqipëria, Kakavija dhe Kapshtica.

Kështu sipas zëdhënësit të qeverisë, prej datës 23 korrik, të gjithë shtetasit greke si dhe minoritarët që kanë lejen e homogjenit duhet edhe ata të plotësojnë formën përkatëse të hyrjes (passenger locator form). Këshillohen gjithashtu qytetarët grekë të shmangin vizitat në vendet e rënduara nga virusi.

Gjithashtu për punëtorët sezonalë shqiptarë që ndodhen në Greqi dhe largohen për në Shqipëri para katër gushtit, nuk do të kenë më të drejtë hyrjeje në Greqi deri në një urdhër të ri.

Ndaj duhet te jemi te durueshem dhe shpresojme qe gjendja te qetesohet mos harroni distancimin social dhe te perdorni masken.