Nga ethet tek kolla ja simptomat që tregojnë se ka 6 lloje Covid 19. Nëse keni këto shenja telefononi menjehere 127

Tashme duhet te jemi te kujdesshem dhe te ruhemi prej koronavirusit por keto jane disa shenja qe ju jeni te infektuar me virusin qe po ndryshon boten

Keto jane 6 shenja te reja qe ekspertet kane zbuluar muajt e fudnit dhe nese keni shenja te tilla ju duhet te telefonin mjekun dhe te konsultoheni per me shume te futeni ne karantine dhe te perdorni masken.Mos harroni te merrni ne tel 127

1 Sikur grip pa ethe: Dhimbje koke, humbje të aromës, dhimbje muskulore, kollë, dhimbje të fytit, dhimbje në gjoks.

2 Sikur grip me ethe: Dhimbje koke, humbje të aromës, kollë, dhimbje të fytit, zë i ngjirur, ethe, humbje e oreksit.

3 Gastro-intestinal: Dhimbje koke, humbje të aromës, humbje e oreksit, diarre, dhimbje të fytit, dhimbje në gjoks, pa kollë.

4 Nivel i parë i rëndë: Dhimbje koke, humbje e aromës, kollë, ethe, ngjirje e zërit, dhimbje në gjoks, lodhje.

5 Nivel i dytë i rëndë: Dhimbje koke, humbje e aromës, humbje e oreksit, kollë, ethe, ngjirje e zërit, dhimbje të fytit, dhimbje në gjoks, lodhje, konfuzion, dhimbje muskulore.

6 Niveli i tretë i rëndë: Dhimbje koke, humbje e aromës, humbje e oreksit, kollë, ethe, dhimbje të fytit, dhimbje në gjoks, lodhje, konfuzion, dhimbje muskulore, gulçim, diarre, dhimbje barku.

Pacientët që kanë simptoma të niveleve 4,5 dhe 6, kanë më shumë gjasa të shtrohen në spital dhe kanë më shumë të ngjarë të kenë nevojë për trajtim me oksigjenoterapi, thanë studiuesit