Bllokohen shqiptarët per te kaluar ne Evrope, BE i hap kufijtë Ruandës, Marokut dhe Tunizisë

0
322

Bashkimi Evropian ka ndaluar vendet e ballkanit te udhetojne drejt evropes dhe ka hapur per vendet e Afrikes.

Kufijtë mbeten të mbyllur për Shqipërinë ndërsa BE ka parë të arsyeshme që të lejojë qytetarët e Marokut, Ruandës, Tunizisë, Gjeorgjisë, etj., që të udhëtojnë lirshëm në union pasi kanë përmirësim të treguesve në lidhje me koronavirusin.

Ndersa per Shqiperine pritet te kete nje rishikim ne date 1 gusht.

Cdo gje do te matet nga te infektuarit me koronavirus nese numri bie pritet hapje e kufirit ne date 1 gusht por deri atehere do te shpresojme qe cdo gje te shkoje sipas planit.