Studimi i fundit:Ja sa zgjat imuniteti i pacientëve të infektuar nga koronavirus ndaj me shume kujdes

0
542

Studim i ri i Shkollës së Mjekësisë të Universitetit të Nankinit jep informacjone te reja rreth te infektuarve me covid 19 ndaj keto jane studime te bere nga ekpertet.

Ata qe jen infektuar nga koronavirusi, nuk arrijnë të kenë një imunitet afatgjatë ndaj tij pas shërimit. Madje kjo periudhë mund të mos shkojë përtej një muaji ndaj duhet te jemi te kujdesshem.

Pacientët që u bënë pjesë e studimit 1 në 5 nuk zhvillonte madje asnjë antikorp, ndërsa të tjerëve niveli u zbriste në mënyrë konstante pas 21-28 ditësh nga dalja nga spitali, duke e lënë pacientin e shëruar në një nivel të barabartë me personat e painfektuar më parë, dhe për pasojë është i rrezikuar sërish nga infektimi ndaj kjo na ben qe te tregohemi me vigjilent.

Ndaj qe virusi vepron ne menyra te ndryshem ne njerez te ndryshem ndaj duhet sa me shume kujdes dhe kjo nuk eshte nje loje.

Ruani distancimin social lani duart dhe ruani veten dhe familjen tuaj.