Shembull per te gjithe te rinjte Shqiptar! Njihuni me 15-vjeçarin shqiptar që punon mullixhi: Lodhem po ….Video

0
417

Eshte bukur kur shikon se si nipi ndjek hapat e gjyshit te tij.

Ky është Zef Gjini, i njohur në qytetin e vogël të Vau – Dejesit si mullixhiu i vogël dhe shume punetor eshte nje kenaqesi e vecante kur ke femije te tille.

15 vjeçari ka vendosur të vazhdojë edhe me tej traditën e familjes së tij, duke punuar në mullirin e trashëguar prej 4 brezash.

Me 14 shtator, Zefi nis gjimnazin por këtë zanat nuk do ta lërë pas dore. Ai na tregon se gjatë bluarjes, duhet shumë kujdes e përgjegjësi, pasi cilësia e miellit ndryshon menjëherë.

Zanatet e vjetra sa po vijnë dhe zhduken por 15 vjeçari nga Vau Dejës duket se ka vendosur të çoje deri në fund amanetin e gjyshit të tij për të mos harruar zanatin dhe për tu kujdesur për mullirin.

Ne i urojme sukesese dhe te dite te bukura.