S’po gjejmë dot rehat/ OBSH-ja një tjetër paralajmërim të fr.ikshëm për të gjitha shtetet

0
782

Po degjojme një tjetër paralajmërim pesimist nga OBSH.

Nga vete shefi i këtij institucioni, Tedros Adhanom është bërë një paralajmërim për të gjitha shtetet që pavarësisht pandemisë kane rifilluar të hapen dhe madje po lehtësojnë masat kufizuese.

Adhanom thotë se hapja pa vënë në kontroll pandeminë është një recetë për fatkeqësi.

“Ne duam të shohim fëmijë që kthehen në shkollë dhe njerëz që kthehen në vendet e punës, por ne duam ta shohim atë të bërë në mënyrë të sigurt. Asnjë vend nuk mund të pretendojë se pandemia ka mbaruar. Realiteti është që ky virus përhapet lehtë. Hapja pa kontroll është një recetë për ka.tastrofë.”- tha Adhanom.