Sizmiologu Rrapo Ormeni jep njoftimin e rëndësishëm.Ja cduhet te dini nga termetet e diteve te fundit

0
401

Sizmologu Rrapo Ormeni ka folur për tërmetet që kanë lëkundur disa qytete të vendit naten e mbreshme ai thote se ju nuk duhet te keni frike sepse jane lekundje normale.

Tërmetet e fundit nuk kanë lidhje me tërmetin e Durrësit.

“Tërmeti i shtatorit të shkuar ishte në një zonë tjetër.

Kurse këto lëkundje kanë ndodhur në zonën Lushnje-Elbasan-Dibër, që është një zonë aktive sizmike.

Tërmete të këtij niveli janë gjeneruar vit për vit në këtë zonë.

Ky tërmet është shoqëruar nga disa pasgoditje. Është karakteristikë për këtë zonë. Në vitin 2015 aty ka rënë një tërmet me shkallë 5.0.

Ndaj rrini te qete dhe mos u shqetesoni.