Si do të jetë dimri i këtij viti ? Sinoptikanët lënë pa fjalë me përgjigjen, ja se cfarë është parë në jug lindje

Studiues që studiojnë ndryshimet klimatike, kanë zbuluar një ano mali të çuditshme në një pjesë të veçantë të Oqeanit Atlantik ndaj pritet qe ky vit te jete ndryshe,

Një zonë e madhe e oqeanit midis Groenlandës jug-lindore dhe Islandës po shënohen temperatura sipërfaqësore që janë dukshëm më të ulëta se mesatarja ndaj dhe ky dimer pritet te jete i ftohte si cdo dimer tjeter.

Sipas studimit, kjo ano mali me kalimin e kohës mund të ndryshojë qarkullimin e termohalines, që ndikon në dendësinë e ujit.

Nëse kjo prirje ftohëse e kësaj pjese të Oqeanit Atlantik do të vijojë edhe në muajt dhe vitet e ardhshme do të kishte efekte edhe në Itali dhe rrjedhimisht edhe në vendin tonë duke marrë parasysh afërsinë gjeografike.

Megjithate le te shpresojme qe te jete nje dimer normal sic ka ber cdo vit.