Shqipëria kufijtë e mbyllur me BE, por BEFASIA më e madhe vjen nga Italia. Së fundmi…

0
1269

Tashme situata eshte kaotike dhe vendet e BE i ndryshojne rregullat e udhetimeve cdo muaj.Keshtu ka ndodhur dhe me Italine ku nuk ka bërë përjashtime dhe njësoj si vendet e tjera të BE i ka mbyllur kufijtë për shtetasit shqiptarë deri më 1 shtator dhe pritet te merret vendimi i ri se si do te vazhdojne udhetimet nga vendet e ballkanit.

Dekreti i ri miratohet në Parlamentin italian, lejon që të udhëtojnë drejt Italisë vetëm shqiptarët rezident ose për motive shëndeti, por kanë të detyruar zbatimit e karantinimit për 14 ditë.

Pavarësisht se Shqipëria ishte vendi i parë në Europë që i ofroi ndihmë për te perballuar pandemine, Italia na ka befasuar pasi i ka mbyllur “derën” shqiptareve.

Tashme duhet te presim se cfare do ndodhi pas dates 1 shtator a do te kete hapja per vendet e ballkanit?Le te shpresojme.