Home TE NDRYSHME Shkollat hapen në 14 shtator por ja se si do të zhvillohet...

Shkollat hapen në 14 shtator por ja se si do të zhvillohet mësimi në Shqipëri, oraret dhe ulja në klasa

260
0

Lajmerimi i fundit i Ministrise se Arsimit beri me dije se me date 14 shtator fillon viti i ri shkollor.

Ndersa eshte njoftuar se nga data 31 gusht deri ne 11 shtator do te zhvillohen mesime plotesuese per klasat 1-5 dhe nxenesit e pamundur per te zhvilluar mesimin online.

Nderkohe Ministria e Shendetesise po punon per strategjine se si do te jete mesimi dhe masat qe do te duhet te marrin per te mos lejuar perhapjen e Covid-19 neper institucione.

Edhe per oret mesimore thuhet se do te zhvillohen sipas te gjitha protookolleve m kushtet e duhura higjieno-sanitare dhe ruajtjen e distances fizike duke mbrojtur shendetin e gjithsecilit.

Hyrja dhe dalja nga ambientet e institucionit:

–Orari dhe hyrjen në institucionet të arsimit rregullohet sipas një grafiku nga drejtoria

-Nxënësit paraqiten në institucionin arsimor duke respeketuar me përpikmëri orarin

-Nxënësit hyjnë në institucionin arsimor pasi janë vendosur në radhë në largësi nga 1.5-2 metra.

-Nxënësi që ka simptoma të ngjashme apo temperaturë përpara ardhjes së institucion, njofton mësuesin ose personin përgjegjës për çëshjet shëndetësore

-Nuk lejohet që nxënësit të dalin nga godinës dhe të rikthehen përsëri në të, brenda ditës

Qëndrimi dhe mësimi në klasa:

-Gjatë procesit mësimor, pedagogu qëndron në klasë duke respektuar distancimin social dhe fizik me nxënësit dhe mësuesit 2 metra

-Brenda klasës nxënësit qëndrojnë të ulur në banka të paktën 1.5 deri në 2 mera larg njëri-tjetrit. ë klasat që nuk është e mundur, nxënësit duhet të ndahen ë klasa të tjera.

-Mësuesit sigurohen që në klasë të gjithë të jenë të pajisur me maskë dhe ti mbajnë rregullisht ato.

-Kur është e mundur praktikohet mësimi në ambient të hapur (oborri i institucionit) duke i respektuar largësinë dhe rregullat e mësipërme.

-Nuk lejohet ushqimi në klasë.

Ja cilat protokolle po shqyrtohen nga Ministria: