Home TE NDRYSHME Shkencëtarët paralajmërojnë: Çfarë duhet të dini nëse e përdorni maskën në ditët...

Shkencëtarët paralajmërojnë: Çfarë duhet të dini nëse e përdorni maskën në ditët me shi.A duhet ta mbani?

283
0

Duhet te keni kujdes nese mbani maska ne nje dite me shi pasi nese maska eshte e lagur nuk mund tju mbroje.

Tim Spector profesor i epidemiologjisë gjenetike në Kolegjin “King’s ka thene se:“Maska duhet të ndryshohet rregullisht dhe kjo është më tepër e rëndësishme kur moti është i lagësht” -shpjegoi ai.

Ndaj duhet te jeni te kujdesshem.

Maskat kirurgjikale, të cilat i mbajnë shumë njerëz, janë veçanërisht të ndjeshme ndaj motit të keq.

Në qendër të maskave është një material që është më i mirë në izolimin e viruseve, shpjegoi ai, por nëse kjo laget, dëmtohet ose zhvendoset, maska bëhet “e padobishme”.

“Një rregull i përgjithshëm është se ato duhet të zëvendësohen pas tre orësh,” – tha Hunter.
Udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për maskat e fytyrës gjithashtu i nxisin njerëzit të “zëvendësojnë maskat sa më shpejt që munden nëse ato lagen”.