Home TE NDRYSHME Rastet me Covid-19 u shtuan shumë, në këtë vend po mbyllet çdo...

Rastet me Covid-19 u shtuan shumë, në këtë vend po mbyllet çdo gjë/ A do ketë karantinë për herë të dytë?

226
0

Ne shume vende boterore. rritja e rasteve me COVID-19 eshte shtuar dhe po i detyron shume shtete te Evropes te rikthej ne masat e forta me qellimin per te parandaluar perhapjen e metejshme te infektimeve.

Madje eshte bere ndalimi i qarkullimeve dhe mbyllja e disa biznesevee

Kështu, 19 kryetarët e bashkive të kryeqytetit belg, Bruksel vendosën ndalimin e qarkullimit nga ora 22:00 deri në orën 06:00.

Ndër të tjera është vendosur: – “Mbyllja e qendrave kulturore, të tilla si teatrot dhe kinematë, – të ftuarit në dasma nuk duhet të kalojnë 10, – përdorimi i detyrueshëm i një maske kudo, – anulimi i ngjarjeve sportive joprofesionale, – ndalimi i mbledhjes së më shumë se katër personave në vende publike, – anulimi i eventeve të Halloween-it, – anulimi i udhëtimeve shkollore, – mbyllja e dyqaneve në orën 20.00.”