Protestat kundër kufizimeve ne Gjermani, ja se si pergjigjet Merkel

0
724

Mijëra qytetarë gjermane kane dale per te protestuar në disa qytete në Gjermani kundër masave teper shtrenguese për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19.

Mirepo edhe kesaj proteste kancelarja Angela Merkel iu eshte pergjigjur qytetarëve gjermanë me fjalet: “’Kërkesa të tepruara’ në një demokraci, por masa të domosdoshme dhe efektive”.

Megjithate ajo shprehu mirëkuptim me protestuesit, në mesazhin e saj ka thene se të gjithë kanë të drejtë të shprehin pikëpamjet e tyre në demonstrata paqësore, por sipas saj kufizimet në kontaktet shoqërore dhe aktivitetin kulturor janë,“kërkesa të tepruara” ndaj një demokracie ne kohet e pandemise.

Madje Merken nuk e mohoi se edhe vetë kishte “vështirësi të mëdha” në pranimin e kufizimeve, “Por masat janë efektive dhe mbeten të rëndësishme“ gjithsesi.

Prandaj mos harrojme se fakti që shumica dërrmuese e qytetarëve i mbështesin masat kufizuar, tregon, sipas saj “sa e fortë është ndjenja e interesit të përbashkët”.