Po tani? Skënder Brataj tregon se ç’pritet të ndodhë pas 15 majit në vend nga Covid-19

0
451

Kreu i Urgj encës Kombëtare, Skënder Brataj, thotë se ditët e fundit është vënë re një shtim i infek tim eve, por edhe i shtr imeve ne spi talet rajonalë.

Kur mund të marrim frymë lirisht nga koronavirusi? Skënder

“Këto 2-3 ditët e fundit ka një rritje te lehte, rreth 80-90 të in fektuar në ditë, rritje të lehtë të sht rimeve në sp ital. 1-2 sht rime nga Tirana në Sana torium dhe të tjerët kanë qenë në 3 spi tale rajonalë Covid”.

Vetëm gjatë 24 orëve të fundit, janë regjistruar vetëm dy të shtr uar në sp italet Covid në Tiranë.

Edhe pse situata është përmirësuar krahasuar me Shkurtin dhe Marsin, Brataj thotë se për të vendosur për lehtësim masash duhet të presim pas 15 majit Për të parë ecurinë e virusit pas grumbullimeve të Prillit.

“Deri në 26-27 ka patur grumbullime dhe duhet t’i japim kohe atyre dy-tre jave a do të ketë rritje të mëtejshme pasi një rritje e lehtë është evidentuar. Pas datës 15-16 Maj i pritet për të parë ecurinë e v irusit”.