Permbytje te medha ne gjermani dhe shira te rrembyeshem shikoni cpo ndodh

Të paktën 6 persona kanë humbur dhe 30 të tjerë nuk dihet asgjë, pas përmb ytjeve në perëndim të Gjermanisë, të cilat kanë prishur dhjetëra shtëpi më 15 korrik.

Shirat e rrëmbyeshëm në perëndim të Gjermanisë kanë shkaktuar prishur në prona, mbyllje të autostradave dhe evakuime brenda natës.

Janë raportuar në rajonin Ahrweiler, rajon i njohur për prodhim të verës në landin Rhineland-Palatinate.

Një numër i madh i shtëpive në qytezën Schuld në Ahrweiler janë jostabile dhe në rrezik.


Landi tjetër North Rhine Westphalia, është goditur po ashtu nga shiu, i nxitur nga moti me presion të ulët në Gjermani.