Pasi u hapen shkollat ne France mesimi nderpritet ja cfare ndodh me 22 shkolla

Pas nje jave qe u shkollat u hapen ne France ja se cfare ndodhi kete jave.

Franca ka mbyllur perseri 22 shkolla për shkak të rasteve të koronavirusit.

Ky este njoftimin e dha ministri francez i arsimit, Jean-Michel Blanquer rreth kesaj ceshtje.

“Në Francë janë mbyllur 22 shkolla, 12 në Francën qendrore dhe 10 shkolla në La Reunion (ishull), kjo e çon numrin në 22”, tha Blanquer.

Ndërkohë, më shumë se 12 milion nxënës u kthyen në shkollë të martën, pavarësisht rritjes së infektimeve ditore dhe kundërshtisë së disa sindikatave të prindërve dhe mësuesve.