Paralajmerimi i sotem i OBSh, njoftohet se COVID shume shperjt do te

0
650

Paralajmerimi me i ri i OBSH thote se mund te kete shperthime te rasteve me koronavirus ne Afrike, me shume se sa shifrat e tanishme.

Keshtu qe sipas shefit te emergjencave ne OBSH, Michael Ryan mendohet se do te kete nje hov te semundjes ne Afrike.

Ne ate vend ende ska vater infeksioni por janë konfirmuar mbi 725,000 raste pozitive dhe rreth 15,000 humbje jete.

Mirepo deri tani edhe pse numri i rasteve ne Afriken e Jugut, shihet si pjesa me e prekur e kontinentit, paralajmerimi vjen per pjesen tjeter te Afrikes.

Në Afrikën e Jugut janë konfirmuar mbi 370,000 raste pozitive dhe 5,000 jet te humbura.

“Kjo nuk është vetëm një thirrje zgjimi për Afrikën e Jugut. Duhet ta marrim shumë, shumë seriozisht atë që është duke ndodhur në Afrikë,” tha Ryan.