Nisin debatet ne Gjermani per hapjen e kufirit per shqiptaret dhe kaq dite

0
367

Tashme shqiptaret do te mbesin te izoluar per te levizur drejt vendeve te BE-se te pakten deri ne 16 gusht.

Madje shanset duken pothuajse zero qe BE te ndryshoje qendrim pas mesit te muajit dhe mundesite me te medha jane qe vjeshta te na zere te izoluar.

Mirepo nese gjate muajit gusht nese Shqiperia nuk do te raportoje raste ne rritje me koronavirus apo do te kete shume humbje jete, kjo gje do te shkaktonte serish pikepyetje per hapjen e kufijve.

Gjithsesi nuk behen dot parashikime dhe rasti me i mire eshte qe vala e dyte te mos vije dhe qe kufijte te rihapen ne fundit e vjeshtes.

Por nese kjo do te ndodhte i bie qe cdo kush nga vendet e BE kur te udhetoje duhet te paraqesi ne kufi tamponin, kjo supozuar nga Ministria e Shendetesise.

Ndersa misnistri i Brendshem Horst Seehofer ka qene kunder propozimit qe te beheshin testet ne kufi dhe madje eshte nder ata qe ka dale kunder kontrolleve te reja kufitare mes Gjermanise dhe fqinjeve.