Ngrihet alarmi në këtë qytet, mbyllet Materniteti dhe Qendra Shëndetësore per shkaka te infektuarve me koronavirus

0
462

Pas Tiranes tashme koronavirus dhe ne Berat ku ka pasur disa te infektuar.

Njëra prej infermiereve të infektuara punonte në Maternitetin e Beratit dhe kjo ka bërë që Inspektorati i Higjienës të dezinfektojë dhe të mbyllë godinën e shërbimit gjinekologjik që ndodhet brenda territorit të Spitalit Rajonal.

Ndersa dy infermieret e infektuara kishin shfaqur prej disa ditësh shenja të sëmundjes si: temperaturë dhe këputje trupore por pavarësisht shenjave të infektimit ato kanë vijuar punën deri në kryerjen e tamponit.

Mjekët epidemiologë në Berat janë duke kryer hetimin epidemiologjik të rasteve të kontaktit të dy infermiereve të infektuara me koronavirus ndaj tregohuni sa me te kujdesshem sepse ky virus do te jesh vigjilent dhe duhet te perdorni masken dhe disinfektuesin.

Rasti i tretë i konfirmuar pozitiv është një kasap, që ka shërbyer si i tillë në një nga lagjet e qytetit deri në momentin kur ka rezultuar i prekur me koronavirus.

Ndaj ruani distancimin social dhe zbatoni rregullat e ministrise se shendetesis.