Ish ministri i shendetesise ngre alarmin për rimbyllje të Shqipërisë. Arsyeja është e rë ndë perseri

JAvet e fundit ka nje rritje te larte te te infektuarve me koronavirus dhe pritet qe muajin gusht rritja te jete dhe me e larte pershkak se njerezit nuk kane zbatuar rregullat e distancimit social dhe nuk jane treguar te vemendshem.

Por ja se si eshte shprehur Ilir Beqja:“Sigurisht që ezaurimi i kapaciteteve spitalore mund të na detyrojë të bëjmë edhe shtrëngesa të paimagjinueshme. Duhet përgjeshmëri. Mund t’i kërkjojmë çdo gjë qeverisë, por një gjë nuk e zgjidhim dot. Nuk bëjmë dot rritje të numrit të mjekëve dhe infermierëve. Mund të hapim edhe Covid 5 dhe Covid 6, por mjekë dhe infermierë pa kufi nuk bëjmë dot.

Edhe sot janë njerëz që prej 5 muajsh jetojnë me një ngarkesë të jashtëzakonshme,”-deklaroi Beqaj.

Ai thote se:“Shumë apo pak teste kjo është relative. Edhe nëse do kishte teste më shumë çfarë do të ndryshonte? Ajo që bën përshtypje është se Shqipëria ka një përqindje të lartë të rasteve të reja në raport me testet,”

Ndaj ruani distancimin social dhe tregohuni vigjilent perdorni masken dhe disinfektuesin.