Home TE NDRYSHME Ne duhet të përgatitemi për më të keqen… Por Ministria Manastirliu ka...

Ne duhet të përgatitemi për më të keqen… Por Ministria Manastirliu ka nje lajm te mire

393
0

Ogerta Manastirliu ka deklaruar se duhet pasur një strategji në përballimin e koronavirusit, dhe duhet investuar shumë në aspektin e gjurmimit të rasteve.Duhet te jemi te gjithe te kujdesshem sepse keshtu mund te infektoheni te gjithe.

Ne kemi një plan te ri, kemi një strategji për forcimin e laboratorit të ISHP-së, por edhe për fuqizimin e laboratorit të QSUT-së.

Kemi dhe plane më afatgjatë në raport me testimin edhe në raport me gjurminin dhe hetimin epidemiologjik ndaj kjo eshte kryesore.

Është shumë e rëndësishme në këtë fazë bashkëpunimi i qytetarëve dhe te jene sa me te kujdesshem ky eshte celesi i fitorev.

Është një strategji që ka rezultuar shumë efikase deri tani, por është një strategji që kërkon bashkëpunimin e të gjithëve.

Ne përgatitemi për më të keqen, duke shpresuar për më të mirën keshtu duhet te jemi vigjilent ndaj ketij virusi.

Dhe më e mira është në dorën tonë, është në dorën e gjithë qytetarëve, duke zbatuar masat.

Do të vijojmë me komunikimin e riskut me qytetarët në mënyrë që ata, mbi të gjitha ata të dinë që nëse mbrohen vetë, sigurisht që mbrojtja e tyre individuale ndikon gjithashtu edhe në mbrojtjen e atyre që kanë afër, apeloi ministrja.