Mund te rrezikohemi te gjithe/Manastirliu na informacionin sërish per dicka te rëndësishe mbi Koronavirusin

Ministrja e Shendetesise Ogerta Manastirliu ka ritheksuar se hapja e shkollave si fillim do te kete si vazhdim edhe rritjen e kapaciteteve, marrjen e masave per hetim dhe testim qe te behet izolimi edhe i vatrave te reja.

Sipasa saj hapja e shkollave do te shoqerohet me me nje numer me te rritur te kapaciteteve si te gjurmimit edhe te hetimit epidemiologjik dhe te testimit gjithashtu. Ne kete menyre nenkuptohet se do te kete shtim te burimeve njerezore ne Njesine e Kujdesit Shendetesor si edhe rritje te bashkepunimit me kordinatoret e shkollave dhe ekipet mjekesore neper shkolla, te cilet nga ana e tyre do te kene nje rol te shtuar ne te gjithe hetimin, testimin, gjurmimin e izolimin e rasteve.

“Jemi në një moment shumë serioz të epidemisë. Nuk duhet që të lëshojmë pe nga masat të cilat tashmë ne i kemi ndërmarrë dhe jemi duke i aplikuar. Gjej rastin të falenderoj qytetarët pasi shoh një angazhim shumë më të madh të gjithësecilit për të zbatuar rregullat qoftë të distancimit fizik, qoftë të vendosjes së maskave në ambientet e brendshme. Lu.fta me këtë virus nuk ka përfunduar. Ai është një rr.ezik eminent për të gjithë. Ne po vijojmë me rritjen e kapaciteteve që këputja e zinxhirit të infeksionit të bëhet në kohën e duhur”, tha Manastirliu.