“Mos e bëni tamponin sepse ja cfare shkakton…”. Mjeku i njohur sho.kon me deklaratën e fortë..

0
654

Mjeku italian Roberto Petrella, i cili eshte i specializuar në obstetri-gjinekologji dhe ka dalë hapur kundër bërjes së tamponit.

Tamponi, sipas tij, përmban baktere dhe krijon infeksione, prandaj është edhe kundër vaksinës, pasi sipas tij ajo jo vetëm që nuk ndihmon, por edhe dëmton.

Keshtu gjatë një interviste ekskluzive për “Shqipëria Live”, mjeku iu drejtua të gjithëve që të mos e bëjnë tamponin.

Ai madje pyet se “pse nuk marrin pështymën me tampon, por duhet të shkojnë deri në fund të faringut?”

E per kete ka thene:
“Marrja e tamponit duhet bërë në një pikë të caktuar, në brendësi të faringut e të bashkimit me kanalin e hundës, jo siç bëjnë ata, që e rrotullojnë nga të duan. Tamponi, kështu siç bëhet, prish membranat. Pra, gërvisht. Tamponi është plot me miliona baktere. Nuk është steril. Duke traumatizuar mukozën edhe në fund të kanalit të hundës, si dhe te faringu, dërgojnë baktere të tjera nëpërmjet fytit”.

Ja pra se si argumentoi mjek, por tashme secili prej nesh jep mendimin e tij.