Lajm te mira nga Gjermania. Cfare do ndodh me kufijte nga data 1 tetor.

0
500

Deri me daten 30 shtator qendron ne fuqi rregullorja e mbylljes se kufijve me 160 shtete jashte Bashkimit Europian, pa bere dallim nese ky vend perben rrezik per qytetaret Gjerman realisht ose jo ndaj pritet ne 1 tetor rregullat te ndryshojne.

Nga muaji tetor kjo rregullore do te hiqet. Kjo nenkupton qe hapja e kufijve te Gjermanise nuk varet me nga rregullorja prej 160 vendesh, por varet vetem nga rreziku qe perben secili shtet per qytetaret Gjerman ndaj ky eshte nje lajm i mire per te gjithe ata qe duan te udhetojne drjete Gjermanise.

Nese nje shtet arrin te ule numrin e infektimeve me Covid 19 nen minimumin e vendosur nga shteti Gjerman qe eshte 50 te infektuar per 100.000 banore, atehere qytetaret e ketij shteti do te kene te drejte te udhetojne ne Gjermani.

Heqja e rregullores penguese eshte nje hap i pare drejt hapjes se kufijve. Nese Shqiperia ose Kosova vendosin nen kontroll virusin Covid-19 duke ulur keshtu numrin e te infektuareve, atehere qytetaret e ketyre vendeve mund te levizin te lire ne Gjermani, dhe nese vende fqinje nuk permiresojne rezultatet e tyre.

Shpresojme te marrin lajme te mira me ardhjen e muajit tetor.