Masat e reja për pasagjerët në këto aeroporte dhe aeroplanë

0
483

Masat e reja për aeroportet e Cyrihut, Gjenevës dhe Bazelit, si dhe për linjat ajrore me bazë në Zvicër përshkruhen në një dokument prej 30 faqesh nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH), ribotuar në SonntagsZeitung.

Këto masa përfshijnë:

Kontrollimi i temperaturës së pasagjerëve në aeroport

Deri më tani, Zvicra ka hequr dorë nga teste të tilla si një kusht hyrje dhe dalje.

Sidoqoftë, Alitalia tashmë po mat temperaturën e pasagjerëve në Aeroportin e Cyrihut me udhëzimet e qeverisë italiane dhe udhëtarëve me ethe u ndalohet hyrja në aeroplan.

Regullat për valixhe

Rregullat për bagazhet e transportit gjithashtu ka të ngjarë të ndryshojnë gjatë fluturimeve nga Zvicra. Për shembull, Emirates Airlines tashmë ka vendosur që bagazhet e duarve tani duhet të kontrollohen. Vetëm “sende të rëndësishme, si çanta dore, çanta ose sende për fëmijë”, lejohen në kabinë.

Brenda aeroplanit

Të presësh përpara tualetit në bord, siç ndodh zakonisht me fluturime të largëta, nuk mund të tolerohet më. Distancimi shoqëror në një aeroplan është përgjithësisht i vështirë për t’u mbajtur, veçanërisht kur pasagjerët mblidhen para tualetit.

Gjithashtu nuk duhet të ketë këmbë të shtrirë në rresht, dhe veçanërisht në fluturime me destinacione të shkurtra; pije dhe ushqime nuk do të shërbehen më; dhe shitjet pa tarifa në bord gjithashtu mund të ndalohen.

Po për distancimin shoqëror?

Është folur shumë për linjat ajrore që eleminojnë vendet e mesme, por linjat ajrore të Zvicrës SWISS, Edelweiss dhe Helvetic nuk janë zotuar të ndërmarrin këtë hap drastik në kabinat e tyre të Ekonomisë, gjë që do të shkaktonte që çmimet e biletave të rriten.

Maskat

Qeveria zvicerane ka njoftuar se maska ​​do të kërkohet në të gjithë aeroplanët – pavarësisht nëse ato janë komerciale, private apo kartele – nga e shtuna, më 15 gusht.
Aktualisht maska ​​kërkohet në bordin e shumicës së avionëve komercialë, megjithatë kjo ka qenë një politikë e vendosur nga kompanitë e linjave ajrore sesa si kërkesë e qeverisë Zvicerane.