Lajmi i fundit/ Zbardhet vendimi i ri Greqisë për kufijtë, ja cduhet te beni per te udhetuar drejte Greqise

0
1152

Pritej qe ne daten 1 korrik te fillonte hyrja e lirshme e qytetar te Shqiperise ne Greqi ajo u anullua pasi ne Shqiperi ka rritje te larte te te infektuarve me koronavirus.

Dhe autoritet Greke ndaluan udhetimin drejte Greqise.

Por ne nje lajmerim te ri prej ditës së nesërme, për të hyrë në Greqi nga vendet e Ballkanit, duhet të paraqisni dokumentin që keni kryer testin PCR në 72 orët e fundit, dhe ka rezultuar negativ.

Njoftimin e dha një zëdhënës i qeverisë së Qirjako Miçotaqis dhe ky eshte rregulli i ri per te gjithe ata qe duan te udhetojne drejte Greqis.

Po ashtu mbetet në fuqi edhe rregulli i deklarimit dhe raportimit të vendndodhjes gjatë gjithë kohës së qëndrimit në Greqi.

Zëdhënësi i qeverisë greke njoftoi shtimin e testimeve në të gjitha pikat doganore.

Por pritet ne javet ne vazhdim te kete lajmerime te reja se si do ndryshoj udhetimi i Shqiptareve drejte Greqis.