Home TE NDRYSHME Lajm shume i mire/Mjeku tregon hapin e madh qe po behet, perfiton...

Lajm shume i mire/Mjeku tregon hapin e madh qe po behet, perfiton dhe vendi jone

1191
0

Mjek epidemiolog Ilir Alimehmeti ka publikuar ne facebook nje postim pozitiv ku shprehet:

Shume lajm i mire miqte e mi!

Testet e shpejta te antigjeneve te SARS-CoV-2 jane gati!

Ky eshte hapi i rradhes me gjasat me te larta per t’u hedhur dhe eshte plani me realist ne afat te shkurter.

Perparesite e testeve te shpejta:

Rezultati del ne 15-30 minuta;

Kostoja eshte 3.9 euro ose me pak;

Sensitiviteti eshte 80-90%;

Mund te kryhen ne cdo ambjent;

120 milione teste jane ndare veç per shtetet me te ardhura te uleta ose te mesme, si Shqiperia.

Aprovimet e emergjences nga OBSH-ja:

SD Biosensor (Kore e Jugut) ka marre aprovimin ditet e fundit

Abbott (SHBA) ka shume gjase ta marre aprovimin se shpejti

Shpresojme qe situata te qeteoshet dhe te cdo gje te shkoj si me pare.Ruani distancimin social dhe tregohuni vigjilent.