Home TE NDRYSHME Ky shteti i pare ne bote ku nuk ka asnjë jetë të...

Ky shteti i pare ne bote ku nuk ka asnjë jetë të humbur nga koronavirusi

297
0

Eshte e cuditshme kur degjon qe ka vende ne Evrope ku nuk ka ansje te humbur jete me koronavirus.

Por ja qe ekzistojne vende te tilla.

Gjibraltar ka vetëm 334 të infektuar që nga fillimi i pandemisë dhe 0 viktima, pavarësisht se masat kanë qenë shumë më të lehta.

Gjibraltari është vend i vogël me rreth 33 000 banorë, por nëse analizohen të dhënat për 100 000 banorë, sërish është më mirë sesa Spanja.

Në këtë shtet përdorimi i maskës është i detyrueshëm vetëm në vende publike të mbyllura, ndërsa këshillohen personat mbi 70 vjeç që të mos dalin nga banesat, pasi çdo shërbim do t’u vijë në shtëpi shpresojme te behet me mire.