Ky është qyteti shqiptar ku uji ka temperaturë 32 gradë: Madje mund të laheni edhe gjatë dimrit

0
864

Banjat e hapura te Bënjës ne Përmet konsiderohen nga ekspertet qe i kane studiuar si nder me te mirat ne Evrope. Keto burime te ujerave termale qe quhet ndryshe Banjat termale te Benjes gjendet vetem 14 km larg qytetit te Permetit.

Por me e bukura e tyre eshte se keto burime jane te hapura jashte ne natyre dhe kane temperature nga 26 deri 32 grade celsius.

Secila prej burimeve ka karakteristike te caktuar:
Katër burime përdoren për sëmundjet kronike të reumatizmave, një burim për sëmundjet e stomakut dhe një burim për sëmundjet e lëkurës.
Trajtime të tjera janë për sëmundjet kronike të reumautizmës.

Pra dihet tani se ujerat me baze sulfurore kane efekte shume te larta kuruese te cilat vizitohen nga shume njerez si gjate dimrit edhe gjate veres