Ky është kushti i Gjermanisë që t’i hapi kufijtë vendeve si Kosova dhe Shqipëria

Tashme duke filluar nga neser ne Gjermani mund te hyjne lirshem e pa kufizime shtetas te 11 vendeve jo anetare te Shengen.

Mirepo ne listen tjeter qe nuk lejohen jane Serbia, ShBA, Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

Keto 11 vende jo anetare te Bashkimit Evropian mund te hyjne ne Gjermani pa kufizime.
Ndaj edhe pas vendimit të kabinetit qeveritar, kjo vlen për udhëtarët nga Australia, Gjeorgjia, Kanadaja, Mali i Zi, Zelanda e Re, Tajlanda, Tunizia dhe Uruguaji.

Për momentin edhe per Shtetet e Bashkuara, kufizimet e hyrjes fillestare do të vazhdojnë të zbatohen. Kurse për Japoninë, Korenë e Jugut dhe Kinën lejimi do të vlejë vetëm nëse këto vende do t’i lejojnë nga ana e tyre gjermanët të hyjnë në ato shtete.