Ekpertet japin alarmin ja ku duhet te keni kujdes me shume se mos infektoni me koronavirus.Lista e plote

0
1455

Por cilat janë aktivitetet që përbëjnë rrisk më të lartë të përhapjes së koronavirusit nda duhet te jeni te kujdesshem dhe te ruheni sepse kjo eshte virus qe duhet pasur kujdes se ka simtoma qe ne nuk i dijm.

Shoqata mjekësore Texas Medical Association ka publikuar një listë ku duhet te keni kujdes dhe kur duhet te jeni me te merrni masa.

Rrisk i ulët

Të porosisësh ushqim në restorant

Të luash tenis

Kamping

Rrisk mesatarisht i ulët

Të bësh pazar në supermarket

Shëtitje në këmbë vetëm ose me të tjerët, ose shëtitje me biçikletë

Loja e golfit

Qëndrimi në hotel për dy netë

Qëndrimi në hollin e pritjes së një klinike

Të shkosh në librari ose muze

Të hash në ambientin e jashtëm të një restoranti

Të ecësh në një zonë me shumë persona

Aktivitetet mesatarisht të rriskuara

Të hash darkë në shtëpinë e dikujt tjetër

Të shkosh në një barbecue (festë në oborr)

Plazhet

Të bësh pazar në qendër tregtare

Të çosh fëmijët në shkollë ose kampingje

Të punosh një javë në një zyrë

Të notosh në një pishinë publike

Rrisk mesatarisht i lartë

Parukeritë dhe berberhanet

Të hash brenda në restorant

Të marrësh pjesë në dasma apo ceremoni mortore

Të udhëtosh me avion

Të përqafosh ose të shtrëngosh duart me një mik

Rrisk i Lartë

Palestrat

Të shikosh film në kinema

Të marrësh pjesë në një koncert muzike

Të shkosh në stadiume

Të marrësh pjesë në aktivitete fetare me më shumë se 500 persona

Të shkosh në kafe