Home TE NDRYSHME Kryeministri italian bën premtimin e madh: ‘Kompensim për të gjithë personat qe..’

Kryeministri italian bën premtimin e madh: ‘Kompensim për të gjithë personat qe..’

185
0

Masat e reja anti kovid po sjellin kudo nje revolte te heshtur dhe ndjenja pakenaqesie tek njerezit.

Ne itali, kryeministri italian Guiseppe Conte ka bere nje deklarate para mediave ku ka treguar mbeshtetjen e tij.

Ai tha se e ndjen zemerimin dhe zhgenjimin qe pandemia ka sjelle dhe eshte i vetedijshem me ate qe qytetaret po perballen gjate kesaj kohe.

Madje ai tha se do te kete kompensim per te gjithe ata qe do te preken drejtperdrejt nga transferimi bankar nga Angjensia e te Ardhurave.

Ndersa per mjeket qe kane qene ne krye te detyres gjate pandemise do te kete rivleresim te pages.

“Kompensimi do të arrijë në llogaritë rrjedhëse të atyre që preken drejtpërdrejt nga transferimi banker nga Agjencia e të Ardhurave. Të dhënat e fundit epidemiologjike që kemi analizuar nuk mund të na lënë indiferentë. Analiza tregon një rritje të shpejtë me pasojë që stresi në sistemin shëndetësor kombëtar të ketë arritur nivelet duhet të bëjmë gjithçka që është e mundur për të mbrojtur shëndetin dhe ekonominë,” tha mes të tjerash Conte.

Guiseppe Conte konfirmoi edhe një rinovim kontrate për mjekët që kanë qënë në krye të dëtyrës gjatë kësaj periudhe, natyrisht me ri-vlerësim të pagës.