Home TE NDRYSHME ”Koronavirusi ka dalë jashtë kontrollit”, Mira Rakacolli tregon se cilet janë fajtorët...

”Koronavirusi ka dalë jashtë kontrollit”, Mira Rakacolli tregon se cilet janë fajtorët për këtë situatë

232
0

Ne nje deklarate ne nje emision televiziv, zv ministrja e shendetesise, Mira Rakacolli ka folur per situaten aktuale te COVID-19.

Ajo tha se rastet e shtuara te infektimev tregojne se nuk jane respektuar rreullat dhe protokollet e hapjes, si nga subjektet e bisneseve ashtu edhe nga vete qytetaret.

Shprehimisht ajo tha:

“Nuk e respektuan si duhet protokollet e hapjes. Nëse në fillim shqiptarët zbatuan me përpikëmëri gjithçka që thanë ekspertët, në fazën e dytë u duk sikur gjithçka mbaroi. Ato sektorë të cilët u hapën, nuk respektuan rregullat e protokollet anti-covid.

Vatrat nuk lindën në spital, kanë rritur në vende ku nuk janë respektuar rregullat dhe masat që janë rekomanduar. Ky është fakti i rritjes së shpejtë. Duhet ta shohim këtu këtë de fekt, sepse ne nuk po bëjmë atë që po kërkohet.”