Home TE NDRYSHME ‘Ka nje plan per 3 karantina’, parashikimi i bujshem i Cakos do...

‘Ka nje plan per 3 karantina’, parashikimi i bujshem i Cakos do ju le pa fjale: ‘Do te hidhet nje virus tjeter..’

1209
0

Numri i te infektuarve ne itali eshte i larte dhe cdo dite po rritet dhe diten e hënën 2 nëntor Kryeministri Giuseppe Conte do të paraqitet në Parlament për komunikimet mbi emergjencën Covid. Sipas burimeve parlamentare, Kryeministri do të jetë në Dhomë në 12 ndërsa pritet në Senat në 17.

Mbylljet e synuara për 2/3 javë: Napoli, Torino dhe Milano në mes – Për momentin nuk flitet për një bllokim të përgjithësuar, por për mbylljen e zonave ku infeksionet funksionojnë më shumë për dy ose tre javë. Midis hipotezave që po qarkullojnë, qytete të mëdha si Napoli, Torino dhe Milano janë në sy, por Roma është gjithashtu në listën e “specialistëve të shikuar”. Giuseppe Conte po pret vetëm raportin e Komitetit Teknik-Shkencor për rastet më alarmante për të hedhur në letër masat që do të diskutohen nga ministrat Francesco Boccia dhe Roberto Speranza me Rajonet, Anci dhe Provincat të Dielën në mëngjes.

Lëvizjet midis rajoneve dhe shkollave janë të ndaluara në një distancë nga klasa e tetë – Kufizime të reja në dyqane, një frenim në lëvizjet midis rajoneve dhe një ndërhyrje në shkolla gjithashtu hipotetizohen: “Kurba po pëson një rritje kaq të shpejtë – pranoi Conte – sa rrezikon të vihet në dyshim mësimi ballë për ballë “. Një nga opsionet në tryezë është garantimi i mësimeve në klasë deri në klasën e shtatë, me mësim në distancë nga klasa e tetë e lart. Ekzekutivi gjithashtu do të konsiderojë
përgatisin “hotele kovide”, ku të presin pozitivët të cilët, përndryshe, rrezikojnë të infektojnë anëtarët e familjes. Qeveria po kandidon. “Shifrat janë shqetësuese,” tha ai
Conte – dhe nuk ka asnjë top qelqi “.

Jemi ne dite te veshtira dhe duhet te jemi te kujdesshem duhet te perdorim masken dhe distancimin social.