Home TE NDRYSHME Qeveria po diskuton mbylljen, nis nga data 9 nëntor, ja plani i...

Qeveria po diskuton mbylljen, nis nga data 9 nëntor, ja plani i ri

3217
0

Komiteti teknik i ekspertëve ka thene se duhet te filloj mbyllja graduale per te ulur numrin e te infektuarve pasi numri por rritet shume dhe duhen nje mbyllje e vendeve ku hapet me shume virusi.

Po diskutohet se baret dhe restorantet do të mbyllen nga ora 18:00 e pasdites deri në 06:00 të mëngjesit.

Mbyllja pritet të fillojë që nga dita e hënë, datë 9 nëntor, ndërsa orari i kufizimeve për daljen nga shtëpia mund të vendoset në varësi të shifrave të infektimeve gjatë këtyre ditëve.

Komiteti Teknik i Ekspertëve vendosi të enjten mbylljen e universiteteve dhe konvikteve të paktën për 1 muaj, ndërsa zv.ministrja e Shëndetësisë Mira Rakacolli tha se po diskutohet mbyllja e lokaleve në zonën e ish-bllokut duke filluar nga ora 22:00.

E gjithe evropa po mbyllet keshtu dhe shqiperia po pergatit planin per mbylljen graduale.