Izolohet Shqipëria deri ne fund te muajit, BE merr vendimin tjetër të rëndë. O sa keq për ne

0
478

Merret vendimi i fundit dhe Shqiperia mbetet i izoluar edhe ne perditesimin tjeter te listes se BE per shkak se vendi yne ka nje numer te larte te te infektuarve javet e fundit.

Sipas perditesimit te re lista e cila është perditesuar 16 ditë pasi u botua për herë të parë më 30 qershor , nuk përfshin ndonjë vend të ri, por heq dy vende të Ballkanit Perëndimor Serbinë dhe Malin e Zi për shkak të një rritje të rasteve të Koronavirusit ne dy javet e fundit.

Pas rishikimit të parë nën rekomandimin për heqjen graduale të kufizimeve të përkohshme të udhëtimit, Këshilli azhornoi listën e vendeve për të cilat duhet të hiqen kufizimet e udhëtimit. Kjo listë do të vazhdojë të rishikohet dhe, sipas rastit, do të azhornohet çdo dy javë, thuhet ne nje njoftim për shtyp nga Këshilli i BE-së.

Keshtu, u rekomandohet Shteteve Anëtare të lejojnë hyrjen e banorëve te ketyre vendeve.

Algjeri

Australi

Kanadë

Gjeorgji

Japoni

Marok

Zelanda e Re

Rwanda

Korea e jugut

Tajlandë

Tunizi

Uruguay

Kina, subjekt i konfirmimit të reciprocitetit

Këshilli ka vlerësuar situatën epidemiologjike bazuar kryesisht në numrin e rasteve të reja te koronavirusit gjatë 14 ditëve të fundit dhe për 100,000 banorë afër ose nën mesataren e BE-së, si dhe në trendin e qëndrueshëm ose në rënie të raste të reja gjatë kësaj periudhe në krahasim me dy javët e mëparshme.

Presim ne 1 gusht per nje ndryshim te ri.