Italia me ne fund hap kufijtë me vendet e BE, ndersa me Shqiperine..

Duke filluar nga data 3 qershor, Italia do te hapi kufijte me vendet e BE ne kuader te lirimit te masavate COVID-19.

Tashme pas 3 muaj pandemie ajo po liron nga pak masat kufizuese kunder perhapjes se virusit.

Kryeministri bashke me keshillin e Ministrave, te mbledhur ne date 16 maj ka dhene nje deklarate me shkrim lidhur me lirimin e masave.

Keshtu qe prej dates 3 qershor behet e ditur se Italia do te hape kufijte e saj dhe do te heqi karantinimin per personat qe vijne nga vendet qe s`kane me rrezik epidemiologjik perhapjeje.

Ne media thuhet se qe nga 3 qershori kufijte pa zbatim karantine do hapen per vendet e BE apo Schengen por per vendet jashte unionit do zbatojne vendimet per daten 15 qershor.

Keshtu qe edhe per ne shqiptaret do jete pak e gjate pritja.