Ilir Beqaj, paralajmëron çfarë do ndodhë në shtator:Mbyllje dhe te mos lejohen keto…

0
384

Pasi ne vendin tone te infektuarit me koronavirus po shtohen cdo dite duhen marre masa te reja per te ulur numrin e te infektuarve.

Por ish ministri Ilir Beqaj kerkon qe Qeveria të përgatisë një strategji të re kundër Covid-19.

Ish-ministri i Shendetesise thotë në një intervistë se shifrat janë rritur, por per te nuk ia kemi dalë të zbatojmë me rigorozitet masat e vendosura nga qeveria dhe institucionet përkatëse kundër pandemisë
ndaj duhen rregulla te reja se perndrsyhe dimri po vjen dhe situata mund te perkeqsohet.

Beqaj ka disa sugjerime për pasardhësen e tij në këtë detyrë dhe kërkon me domosdoshmëri një strategji të re nga shtatori e në vijim: “Do të propozoja që të mbylleshin baret e plazheve, të gjitha klubet e plazheve të mos lejonin grumbullimin dhe të ndalohen “shkuma-party”. Ndërkohë që në shtator do të ishte mirë që të bëhej një vlerësim i përhapjes së sëmundjes në të gjithë vendin për të përgatitur më qartë strategjinë për vjeshtën dhe dimrin”

Mos harroni ruani distancimin social.