Qeveria vendos mbylljen e lokaleve deri më 7 shtator për të parandaluar përhapjen e madhe te Koronavirusit

0
527

Tahsme Italia filloi te mbyll vendin pasi perseri shtohet numri i te infektuarve dhe situata po del jasht kontrollit per nje manaxhim te mire te kesaj situate ditëve të fundit vjen masa e ashpër nga qeveria.

Nuk do të ndalohet lëvizja në rajona, por do të mbyllen diskotekat dhe klubet e natës. Për aktivitetet e detyruara për t’u mbyllur do të ofrohet një mbështetje ekonomike . Kjo është ajo që vendosi qeveria pas konfrontimit të videokonferencës, e cila zgjati më shumë se dy orë, midis ministrave Francesco Boccia, Roberto Speranza dhe Stefano Patuanelli dhe presidentëve të rajoneve.

Nga ora 18:00 deri në 6 të mëngjesit, është e detyrueshme mbajtja e maskës ​​në vende të hapura për publikun dhe në vendet ku është më e lehtë për t’u zhvilluar përhapja e virusit.

Kjo është parashikuar me një urdhër të nënshkruar nga Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza, në përfundim të konfrontimit me qeveritarët.

Ne i japim një sinjal vendit që vëmendja duhet të jetë e lartë.

Ministri i punëve rajonale, Francesco Boccia, ditët e fundit kishte hipotezuar “mbylljen pas gushtit në të gjitha rajonet”. Dhe të dhënat ditore të rasteve në rritje të vazhdueshme shtyjnë drejt ndalimit në klubeve të kërcimit.

Masa te tilla pritet te merren dhe ne vende te tjera per tu ruajtur nga koronavirusi.