Gjermania ka mbyllur dyert për Kosovën dhe Shqipërinë, mirëpo këto kategori të qytetarëve lejohen të udhëtojnë drejt Gjermanis

0
578

Per vendet e ballkanit Gjermania i ka mbyllur kufijt deri ne nje date tjeter qe pritet te dal sa me shpejte pasi tani eshte nje val e dyte e te infektuarve me koronavirus dhe duhet shume kujdes

Maqedonia e Veriut, Serbia, Kosova, Shqipëria dhe Bosnjë – Hercegovina nuk mund te udhetojne dot Gjermanis pervec 12 kategori, të cilat janë:

Personat që kanë nënshtetësi gjermane dhe leje qëndrimi

Personat e shëndetësisë, studjuesit shëndetësor

Punonjësit dhe sipërmarrësit me kualifikime të larta për të cilët ka nevojë ekonomia gjermane

Personat që merren me transportin e mallrave (shoferët e kamionëve, autobusëve, etj)

Punëtorët sezonal

Marinarët dhe lundruesit e anijeve të ndryshme

Studentët e huaj dhe studjuesit

Personat që vijnë për bashkim familjar dhe raste tjera të veçanta familjare

Personat që kërkojnë mbrojtje ndërkombëtare humanitare, refugjatët azilkërkuesit

Diplomatët, ndihmësit humanitarë, atashetë ushtarake

Pasagjerët transit që udhëtojnë për në vende tjera

Të gjithë shtetasit e këtyre vendeve të Ballkanit pasi që të mbërrijnë në Gjermani duhet të futen në karantinë dyjavor, por nëse kanë test negative, kjo masë nuk vlen. Ata që kanë simptome duhet të shkojnë dhe të kërkojnë ndihmën e mjekut.