Home TE NDRYSHME Gati karantina, Conte firmos dekretin, Italia vendos keto kufizime në shkolla, bare...

Gati karantina, Conte firmos dekretin, Italia vendos keto kufizime në shkolla, bare e restorante

1456
0

Italia mesa duket po përballet me një valë tjetër infektimesh të larta me Covid-19, ku ne keto kohe kryeministri Giuseppe Conte firmos nje tjetër dekret me masa shtrënguese.

Kështu, kreu i qeverisë me pushtetin qe ka ka autorizuar kryetarët e bashkive e komunave të mbyllin rrugë e sheshe që popullohen nga jeta e natës. Aurorizohen të hyjnë vetëm banorët rezidentë.

Ja disa prej masave shtesë:

-autorizon kryetarët e bashkive e komunave të mbyllin rrugë e sheshe që popullohen nga jeta e natës. Aurorizohen të hyjnë vetëm banorët rezidentë.

–mbyllen në ora 18.00 të gjithë lokalet, baret, pubet pa vende ulje per klientët.

-mbyllen në ora 24.00 lokalet e restorante. Lejohen vetëm 6 persona në tavolina e një numër maksimal i përcaktuar paraprakisht i klientëve në lokal.

– shkollat nuk do të mbyllen por për nxënësit e ciklit të lartë e studentët hyrja në shkollë do të bëhet me turne.

– nuk lejohet mbajtja e kongreseve e organizimi i panaireve. Lejohen vetëm konferenca me rëndësi kombëtare.

– Administrata publike duhet zhvillohet mbledhje vetëm në telekonferenca.

– i jepet një javë kohë verifikimit të protokolleve të sigurisë në palestra e pishina për të marrë vendimin e mbylljes o jo të tyre.

Mirepo jatë 24 orëve të fundit, Italia regjistroi 11705 të perosna te infektuar dhe 69 humbje jete. Keshtu qe kuptohet pse Lombardia paraqitet sërish si rajoni më problematik, dhe ditët e fundit ka shënuar rritje me shume ne krahasim me rajoneve të tjera italiane.

|Ne total Janë 2975 rastet e rajonit me kryeqendër Milanon, ndërkohë që në Kampanja u regjistruan 1376 raste, dhe në Lacio 1198.