Flet mjeku:Infektimi nuk ndodh në rrugë, as në plazh’, por ja vendi ku mund te rrezikohemi me shume

0
1535

Imunologu shume i njohur tashme Genc Sulcebe ka dhënë një intervistë ku shprehet se qëndrueshmëria e Koronavirusit është e lartë, por infektimi ndodh në ambiente të mbyllura dhe jo në rrugë apo në plazh ndaj duhet te keni ku jeni ne ambiente te mbullura.Ndaj duhet te jeni te kujdesshem ne perdorimin e maskes dhe te dizinfektuesit qe duhet ta perdorni.

Ai eshte shpreshur se:“Është e vërtetë që të gjithë viruset sezonale janë të shprehur në periudha të ftohta. Ndërsa në të nxehtë zhduken, e njëjta gjë pritej dhe me Covid-in , por kjo gjë nuk u vërtetua. Kjo mesa duket tregon se kemi të bëjmë me një virus që efektiviteti i tij është i lartë.Ndaj duhet te jemi keni kujdes.

Ai thote gjithashtu se:”duhet të dimë se infektimi nuk ndodh në rrugë, në plazh, por ndodh në ambiente të mbyllura, të cilat në verë janë me ajër të kondicionuar. Nuk besoj se nëse dalim sot në 35 gradë rrezikojmë, por në ambiente të mbyllura rreziku është më i lartë”.

Mos harroni distancimin social.