Familja po punonte me zgjeruar shtepinë. Bej zbulimin e shekullit

Dy dhoma nëntokësore. Sekret.Si ne filma.

Pikërisht poshtë asaj që do të bëhej dhoma e tyre e gjumit dhe familja po germonte per themele..

Pietro dhe Olimpia, vëlla e motër 8 dhe 4 vjeç nga Fano, e kuptuan se në shtëpinë e tyre i priste një surprizë e veçantë kur panë fillimin e punimeve të jashtëzakonshme të mirëmbajtjes.

Por sa i veçantë mund të jetë ai vend tani për të gjithë italianët, dihet vetëm tani.

Pasi arkeologët dhe ekspertët e Qendrës së Studimeve Vitruvian, pas një inspektimi, hodhën hipotezën se ato dhoma nëntokësore ishin pjesë e Bazilikës së Vitruvit., të cilën, Ilaria Venanzoni, arkeologia e

Mbikëqyrjes Arkeologjike, Arteve të Bukura dhe Peizazhit të Ankona-Pesaro Urbinos, deklaroi për Ansa-n, “është në kërkim për të paktën 500 vjet “.

“Zbulimi arkeologjik shumë i fundit i bazilikës së supozuar të Vitruvius, prototipi i të gjithë artit klasik të ndërtimit, kërkon ndërhyrje të menjëhershme kërkimore dhe konservuese dhe paralelisht projekte me rëndësi të madhe për promovimin kulturor – komentoi kryebashkiaku i Fano Massimo Seri, i cili me një letër e detajuar mbi gjetjen ftoi Ministrin e Kulturës Gennaro Sangiuliano për të vizituar gjetjet -. Fano ka një trashëgimi arkeologjike rekord : ruan murin më të madh të qytetit në botë , i dyti pas atij të Romës; ka një teatër dhe amfiteatër romak , Augusteum , një muze arkeologjik, Muzeu i Via Flaminia-s, një domus me dysheme mozaiku dhe ngritje afreske, një kriptoporticus dhe Harku i Augustit , ose porta Urbica e qytetit antik, që shënon zbarkimin në det të konsullatës Via Flaminia”.