Erdhi vala e dytë e koronavirus, Italia rimbyll serisht shkollat dhe universitetet

0
374

Shtohet numri i te infektuarve ne Itali kjo gjendje eshte dhe ne evrope ku rastet jane shtuar ndjeshem.

Presidenti i rajonit, Vicenzo de Luca, i detyruar dhe nga shifrat e infektimeve, vendosi të mbyllë deri më 30 tetor të gjithë aktivitetin shkollor në Kampanja.

Kështu sipas kësaj mase do të ndalohet mësimi në të gjitha shkollat fillore dhe të mesme deri në fund të muajit, pezullohen gjithashtu aktivitetet didaktike dhe mësimi do të kalojë online.

Në urdhrin e ri të presidentit të rajonit përfshihet gjithashtu dhe ndalimi i festave, ceremonitë fetare në vende publike të hapura e të mbyllura dhe grumbullimet në banesa.

Shpresojme qe gjendja te qetesohet.