Home TE NDRYSHME E madhja dhe e bukura Pavlina Mani ka festuar datëlindjen por nuk...

E madhja dhe e bukura Pavlina Mani ka festuar datëlindjen por nuk do ta besoni se sa vjec mbush

186
0

Pavlina Mani lindi në qytetin e Lushnjes, më 13 nëntor 1948. Pas aktivizimit në ‘Lëvizjen Amatore’ dhe estradën e qytetit, më 1967 shkon për studime në “Institutin e Lartë të Arteve”, dega ‘dr amë’.

Diplomohet më 1970 dhe emërohet aktore në Teatrin Popullor. Që në kohën kur ishte studente, znj. Mani luajti rolin e Larisës në dramën “Vajza pa prikë” nga N. Ostrovski, rol i cili shfaqi talentin dhe anë të rëndësishme të natyrës së saj aktoriale.

Shkëlqeu në rolin e Olivias në komedinë “Nata e dymbëdhjetë” të Shekspirit (1982), dhe atë të Ledi Milfordit, gruas ambicioze dhe të pamëshirshme, në dramën “Luiza Miler” (Intrigë e dashuri) të F. Shilerit (1979). Ajo spikati gjithashtu dhe në shfaqjet: “Hijet e natës”, “Përmbytja e madhe”, “Monserati”, “Kush e solli Doruntinën”, “Romeo dhe Zhuljeta”, “Vizita e inspektorit”, “Rikardi III” etj.