Dy tërmete të fuqishme, 5.5 dhe 4.4 të shkallës Rihter ne Turqi shikoni se si lekundet pallati

0
796

Rikthehen lekundjet sizmike ne Turqi ku një tërmet me magnitudë 5.5 të shkallës Rihter ka goditur krahinën lindore të Malatya të Turqisë i pasuar nga një i dytë, 4.4 ballë ku njerezit kane dalur ne rruge.

Lekundjet e para goditin rrethin e Puturge rreth orës 12.37 me kohën lokale, me magnitudë 5.5.

Por gjashtë orë më vonë në 18.30 u regjistrua një tjetër tërmet, 4.4 ballë Rihter, në të njëjtën vendndodhje. Të dy tërmetet ishin me intensitet makrosizmik 4 ballë Merkali dhe thellësi 5 e 7 kilometra.

Për fat të mirë deri tani nuk janë raportuar për lëndime në njerëz, por vetëm materiale.
Video