Home TE NDRYSHME Dritë shprese nga shkencëtarët gjermanë.Ja si te ulni shanset qe te mos...

Dritë shprese nga shkencëtarët gjermanë.Ja si te ulni shanset qe te mos infektoheni me koronavirus

368
0

Një ekip virologësh gjermanë në Universitetin ”Ruhr Bochum” kanë gjetur se përdorimi i shplarësve (higjenizues) të gojës ul përhapjen e Covid-19.

Të gjithë higjenizuesit e gojës kanë treguar se ulin ngarkesën e virusit në gojë Në të gjitha testimet, kërkuesit gjetën ulje të ngarkesës virusale. Madje përdorimi tre herë në ditë i higjenizuesit në 30 sekondat e para e ulte ne zero praninë e virusit.

Produktet më të suksesshme ishin: Listerine Cool Mint, Iso-Betadine dhe Dequonal. Higjenizuesit e tjerë të testuar ishin: Dynexidin Forte, Octenident, ProntOral, Cavex Oral Pre Rinse dhe Chlorhexamed Forte. Kërkuesit theksojnë se higjenizuesi i gojës nuk është trajtim për Covid-19.

“Gargaret me higjenizues të gojës ulin shumimin e virusit, por nuk të shërojnë nga Covid-19”, tha kërkuesi kryesor Toni Champion . Rezultatet e studimit do të kontrollohen në përdorimet klinike Efektiviteti i përdorimit të higjenizuesit të gojës kundër Covid-19 duhet të konfirmohet nga praktika klinike. Ekipi gjerman tani po i teston gjetjet në klinikë me pacientë të shtruar.

“Higjenizuesit e gojës kanë vrarë viruset, bakteriet dhe mykun, përfshirë edhe koronavirus”, tha profesori Zastrow, për gazetën Bild. Prof. Zastrow tha se “ne i rekomandojmë pacientët me test pozitiv të koronavirusit të përdorim higjenizues goje në shtëpi për 8 ditë. Shumë e kanë ndjekur këshillën tonë. Dhe askush prej tyre nuk ka pasur rëndim të simptomave”.