‘Anulo vendimin për hapjen e kufirit me Greqine’,Ja pse u anullua hapja e kufirit ne dt 1 korrik kreu i Janinës i bën kërkesë qeverisë …

0
857

Informacionet nga pala greke në Kakavije, konfirmojnë se minutat e fundit kryetari i Qarkut të Janinës Aleksandros Kahrimanis, ka kërkuar prej zëvendës ministrit të Mbrojtjes Sociale Nikos Hardalias ardhejen e shtetasve Shqiptar pasi situata eshte e veshtir dhe duhen marr masa mbrojtese me pas te hapet kufiri.

Sepse duhen disa mjete dizinfektuese me pas te kalojne.

Kjo ka qen arsyeja kryesore për Karhrimanis është mungesa e tuneleve dizinfektues në pjesën greke të Kakavijës çka është e rekomandueshme dhe e domosdoshme në bazë të protokolleve antiCovid-19 të ndërmarrë nga qeveria greke me vendim të posacëm për të gjithë shtetasit shqiptarë që do të hyjnë në territorin grek.

Pasi dhe situata ne Shqiperi duke e rende me numrin e larte te te infektuarve cdo dite.

Kërkesa e Kahrimanis, është pranuar nga zyrtari i qeverisë greke çka do të thotë se kufiri me Greqinë në Pikën Kufitare të Kakavijes do të qëndrojë i mbyllur deri në një afat të dytë.

Kjo varet nga instalimi i tuneleve dizinfektues që deri më tani mungojnë në palën greke ndaj duhet te jemi te durueshem.